Restauratie&reconstructie.JPG
Vergulden.JPG
Vooronderzoek.JPG
Beletteren.jpg
Bellypainting.jpg
Decostuc.JPG

Om een duidelijk beeld te creëren over mijn werkzaamheden, zal ik mijn diensten verder voor u toelichten.

Wandschilderingen

Aan de hand van een aangeleverde tekening/schets ga ik samen met u naar de mogelijkheden kijken. Mocht u nu geen schets of iets dergelijks hebben, maar heeft u wel een idee wat voor wandschildering u voor ogen heeft? Kan ik uw ideeën voor u uittekenen en kunnen we samen tot een ontwerp komen. Naderhand gaan we eens kijken naar het kleurenpalet. U bepaalt welke kleuren u graag in uw wandschildering wilt hebben. Echter kunnen we natuurlijk ook samen kijken naar het interieur en bekijken welk kleurenpalet het meest geschikt is zodat het een mooi geheel zal worden. Uiteraard moet er ook gekeken worden naar wat voor verf er gebruikt zal moeten worden. Voordat ik een decoratie aanbreng kijk ik altijd naar het soort ondergrond. Ik zal hier advies in geven. Na uw goedkeuring zal de decoratie aangebracht worden.

Beletteren

Een decoratieschilder is van oudsher ook letterschilder. Tegenwoordig wordt er veel gewerkt met plakletters. Ik vind het belangrijk dat echt vakmanschap in zijn waarde blijft. Een echte vakman gebruikt natuurlijk geen plakletters. Ik beletter op een authentieke manier. Zo krijg je het echte vakwerk te zien. Wat is er nu mooier dan de penseelstreken kunnen volgen en de werkwijze van dichtbij te kunnen zien. Het is uniek en puur. Na veel training op mijn vooropleiding heb ik een vaste hand ontwikkeld en zal de belettering er strak op staan, daar hoeft u zich geen zorgen over te maken.

Sjabloneren

Een regelmatig terugkerend onderdeel van het vak is het maken en aanbrengen van sjablonen. Ook sjabloneren is een eeuwenoude techniek die tegenwoordig opnieuw populariteit geniet. Sjabloneren wordt nog weleens onderschat, maar sjabloneren is een wat ingewikkelde techniek die zorgvuldig toegepast moet worden. Denk aan de positie van het sjabloon dat aangebracht moet worden en de manier van tamponneren. Sjablonen zijn een verrijking van het interieur.

Bellypainting

Zwangerschap is iets prachtigs. Iets wat je altijd zal bijblijven. Een ontzettend leuke manier om dit te vereeuwigen is bellypainting. De naam zegt het eigenlijk al een beetje. Een decoratie op uw buik, dat op zijn mooiste is als deze flink bol is van het wondertje dat in uw buik aan het groeien is. We kunnen samen overleggen wat u mooi vind. Daarna kunnen er mooie foto’s van gemaakt worden. Dit is bijvoorbeeld leuk op het aankomende geboortekaartje van uw kind of kan worden afgedrukt en als mooie herinnering bewaard blijven.

Decostuc

Decostuc is een hoogwaardige decoratieve stuc dat toepasbaar is op vloeren, wanden en werkbladen. Decostuc is vaak terug te vinden in keukens en badkamers. Met decostuc kun je gemakkelijk bepaalde kleurnuances creëren. Modern, maar met een warme sfeer. Het uitzicht kan variëren van een ruwe, genuanceerde stuc tot egale, glanzende look. Ook dit keer heeft u alle vrijheid in uw keuze en kunt u het helemaal eigen maken.

Vergulden

Ik kan begrijpen dat u niet bij elke vaktechnische naam van een decoratieve techniek een duidelijk beeld voor ogen heeft. Zo kan ik dat ook begrijpen bij vergulden. Vergulden betekent letterlijk: goud maken. Verguldwerk kan voorkomen op losstaande objecten zoals een zonnewijzer, een torenhaan of onderdeel uitmaken van polychromie; het gebruik maken van veel kleuren zonder geleidelijke overgangen en zonder basiskleur. De meest voorkomende vorm van vergulden is mixtionvergulding, die zowel binnen als buiten toegepast kan worden. Tegenwoordig bestaat hierop ook een variant die in acryl wordt uitgevoerd. Polimentvergulding is ook weer een andere vorm van vergulden. Poliment geeft een ontzettend mooie uitstraling, maar houdt er rekening mee dat dit een erg kostbare methode is aangezien het een bewerkelijke verguldmethode is. Bovendien is deze techniek alleen binnen toepasbaar. Aangezien bladgoud nogal kostbaar is, zijn er uiteraard ook alternatieven. Er kan bijvoorbeeld ook verguld worden met koperblad. Dit wordt ook wel klatergoud genoemd. Het gene waar u wel rekening mee moet houden is dat klatergoud een geringe glansgraad heeft. Even kort samengevat kunt u zelf kiezen welke verguldtechniek bij uw wensen past, alleen kunnen deze methode in prijs en kwaliteit enorm verschillen. 

Vooronderzoek

Vooronderzoek is uitermate belangrijk voor een restauratieproject. Uiteraard ook voor een decoratie, maar bij een restauratie komen weer andere aspecten aan de orde. Vooronderzoek en overleg met betrokken partijen leiden tot een gefundeerde aanpak. Meestal worden gemeentearchieven geraadpleegd. Als het object dat gerestaureerd moet worden zich bevind in een door de overheid aangewezen monument, wordt er overlegd met de desbetreffende overheidsdienst over de wijze van de restauratie. Gemeenten worden hierin steeds belangrijker. Voor Rijksmonumenten is dit de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed. Het vooronderzoek en de gevolgde werkwijze worden zorgvuldig gedocumenteerd. Kennis van bouw- en interieurhistorie, ondergronden, materialen, verfsoorten, kleuren en van de toe te passen technieken zijn essentieel. Indien nodig zullen er collega bedrijven worden ingeschakeld voor bijzondere expertises.

Restauratie en reconstructiewerk

Elk restauratieproject is volstrekt uniek, uitdagend en tot op zekere hoogte onvoorspelbaar. Een object, gebouw et cetera dat nodig aan onderhoud toe is, heeft ook enige tijd nodig om onderzocht te worden. Er zal worden gekeken of er iets geretoucheerd of gereconstrueerd moet worden. Er word nauwkeurig gekeken naar de historische waarde, geschiedenis, ondergrond en toestand van het desbetreffende object of gebouw dat gerestaureerd moet worden. Er zal een uitgebreid rapport worden samengesteld waarin ik mijn aanbevelingen voorleg. Samen zullen wensen besproken worden en overleg over de uitvoering.