Mijn naam is Lieke Verhoeven, ik ben 24 jaar en ik ben al mijn hele leven woonachtig in Bergeijk. Toen ik eenmaal door had hoe je een potlood vast moest houden, waren de remmen los. Als ik ook maar ergens een blanco oppervlakte zag, begonnen mijn handen al te jeuken. Passie voor decoreren zat er dus al vrij snel in. Nadat ik klaar was op de basisschool, moest ik ineens gaan nadenken over wat ik hierna nu eigenlijk wilde gaan doen. Nu was de keuze voor mij niet zo heel moeilijk. Mijn creativiteit moest ergens ontwikkelt worden, maar vind maar eens een passende opleiding.

Ik slenterde op mijn gemak samen met mijn moeder over de onderwijsbeurs, totdat een fel oranje stand ineens mijn oog insprong. SintLucas. Nadat ik werd meegezogen in de interessante inhoud van deze opleiding is die interesse niet meer weggezakt. Hier moest ik naartoe. Na een pittige selectieprocedure is het mij uiteindelijk wel gelukt. Ik begon vol positieve energie aan de opleiding Creatief Vakman. Een opleiding waarin je de fijne kneepjes van het vakmanschap leert. Ik kreeg les in de meest unieke vakrichtingen zoals hoeden maken, tassen maken, leer, textiel, keramiek en niet te vergeten: schilderen. Uiteindelijk was het de bedoeling dat je één specifieke richting kiest. Bij schilderen kon ik mijn creativiteit perfect uiten en vond het razend interessant. Keramiek vond ik ook ontzettend leuk, maar ik vond dat ik realistisch moest zijn en ook moest denken aan mijn toekomst. Je moet er natuurlijk ook je brood mee kunnen verdienen.

Schilderen had naar mijn idee veel meer mogelijkheden. Ik vond de perfecte combinatie. Je brood verdienen met iets wat je het aller liefste doet. ik heb door de jaren heen gedanst en een top tijd gehad op het SintLucas. Kun je je voorstellen hoe het is om van je hobby je werk te kunnen maken? Ik vond het geweldig. Na 4 mooie jaren heb ik mijn felbegeerde papiertje mogen ondertekenen en met een stevige handdruk in ontvangst mogen nemen. Ik mocht mijzelf nu officieel Sint noemen.

Tijdens mijn opleiding heb ik stages gelopen bij verschillende bedrijven. Zowel op decoratief als op restauratief gebied. Bedrijven waren gelukkig erg tevreden over mij en hadden zelfs aangeboden een plekje voor mij in het vizier te houden. Als ik dan mijn diploma op zak had, zou ik gelijk aan de slag kunnen. Helaas werd dit fijne toekomstbeeld door de crisis zomaar in de prullenbak gegooid. Dat kon ik dus wel even vergeten. Overal vielen ontslagen, bedrijven gingen failliet of bedrijven moesten de helft van hun personeel ontslaan waardoor er dus direct geen plek meer beschikbaar was voor nieuwe mensen.

Ik liet mij niet zomaar uit het veld slaan. Dan doe ik het toch lekker alleen! Ik had ten slotte de kennis, de technieken en de motivatie om te blijven doen waar ik die 4 jaar voor geleerd had. Ik besloot een ondernemingsplan op te stellen en naar de KvK te stappen. 9 September 2014 liep ik trots naar buiten met een papiertje en was ik ineens eigenaresse van mijn eigen bedrijf, LieVer Decoraties.