• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Gevellijst Schildering, Beukenhof Bergeijk

Vroeger mocht je niet op de muren tekenen/schilderen, en nu word je er zelfs voor betaald! Op 15 mei 2017 de mooie opdracht bij het oude Hotel Beukenhof in Bergeijk mogen afronden. Wat een eer is het om in je eigen dorp zo'n mooi project te mogen realiseren. Klik op de foto of op lees meer voor een klein verhaaltje.

Vroeger mocht je niet op de muren tekenen en of schilderen... en nu word ik er voor gebeld om te vragen of ik dat zou willen doen. En lang nadenken over zo'n mooie klus, dat hoef ik niet! Natuurlijk wil ik dat doen!

 

13 Mei was het dan zover. 
De sjablonen waren klaar, de verf was besteld en alle materialen die ik nodig had stonden al 3 dagen in mijn rugzakje te wachten in de gang.

Maar ik? Was ik er wel klaar voor? Over de technieken en mijn eigen kunnen, daar was ik niet zo bang voor, maar 2 steigers hoog? Buiten? Zaten alle ladders wel goed vast? Kan ik er wel bij? Zou ik er niet vanaf gaan vallen? Mijn knieën knikten ervan. 

 

Niet twijfelen maar gaan, alles komt goed.
Op de onderste trede gaan staan van de eerste ladder en even flink wiebelen, ja, hij stond vast! Hup! Naar boven!
Eerst nog wat onwennig, en mezelf voelen als een ballerina op een hoog smal koord. 

Maar na een uurtje werd alles beter, ik stoorde me niet meer aan gewiebel, gekraak en de wind en voelde ik me steeds meer op mijn gemak.

 

Alles opmeten, aftekenen, sjablonen bevestigen, kijken of alles recht is en dan alles netjes op gaan zetten met potlood.
De sjablonen er weer voorzichtig af halen en nogmaals alles dubbel checken, ja! Ik kan gaan schilderen!

 

Voorzichtig de pot openen en mijn roerstokje in de hoogglans zwarte verf laten zakken en zachtjes roeren, een geweldig mooie lak. 
Een Sikkens Rubbol SB, Hoogglans die prachtig vloeit en heerlijk met de kwast mee strijkt. Binnen een mum van tijd stond de eerste laag erop. Een dagje laten drogen (of 2) en de volgende laag aanbrengen. 

 

Het zonnetje brak door toen ik de laatste letter van zijn laatste laklaagje voorzag, mijn verfpotje kon sluiten, van mijn trapje af mocht stappen en het resultaat van een afstandje mocht bewonderen.

 

Wat was ik weer trots dat het allemaal zo goed was gegaan, en de trots die ik nu weer voel, nu ik jullie het resultaat mag laten zien.
Hopelijk genieten jullie er net zo van als ik.